3 idei de super experimente pe care să le faci împreună cu copilul tău

Experimentele sunt pe placul tuturor copiilor. Le stârnesc curiozitatea și îi ajută să-și pună rotițele în mișcare.

Am pregătit 3 idei de super experimente istețe, distractive și educative pe care le puteți încerca acasă, împreună cu cei mici. Materialele vă sunt la îndemâna iar distracția este asigurata!

1. Balonul care se umfla singur

Materialele de care aveți nevoie:

  • O sticlă de plastic, un balon, oțet și bicarbonat

Ce trebuie sa faceți?

Turnați 1/2 pahar de oțet în sticla de plastic. Ajutați-va apoi de o pâlnie și puneți în balon 2-3 linguri de bicarbonat. Atașați balonul de sticlă astfel încât să nu cadă conținutul. Ridicați apoi balonul și lăsați bicarbonatul să curgă în sticlă. Reacția va apărea imediat. Balonul se va umfla ca prin magie! 🙂

2. Lava într-un pahar

Materialele de care aveți nevoie :

  • Un pahar sau un borcan transparent, ulei, apă, colorant alimentar roșu și oțet

Ce trebuie să faceți?

Umpleți paharul 3/4 cu ulei. Turnați apoi peste ulei, apa pe care o combinați cu colorantul roșu. La final, turnați ușor cu o linguriță, oțetul. Reacția nu va întârzia să apară și va fi cu siguranță pe placul celor mici.

3. Lichidele se scufunda si plutesc

Materialele de care aveți nevoie:

  • un recipient mare, sirop de căpșuni, ulei, apă, colorant alimentar.

Ce trebuie să faceți?

Într-un recipient mai mare, vei turna pe rând mai multe tipuri de lichide. Prima oară vei turna o cantitate de sirop, apoi aceeași cantitate de ulei iar apoi o cantitate egală de apă în care ai amestecat colorant alimentar. Copilul va putea observa cum cele trei lichide se vor separa în trei straturi diferite, plutind unele peste altele. Apoi îl poți ruga pe cel mic să așeze în recipient diferite obiecte și astfel va putea vedea cum obiectele vor pluti pe diferite niveluri. Acestea se vor scufunda până vor atinge un lichid cu densitatea mai mare decât a lor.

Spor la distracție! 🙂

Psiholog Mihaela RadoslavAdaugă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.