De ce este importantă gândirea creativă?

Creativitatea joacă un rol esențial în procesul de învățare și dezvoltare al copiilor. Un studiu realizat în Marea Britanie de către un grup de cercetători arată că „O gândire creativă permite copiilor să facă legături între o arie a învăţării şi alta, extinzându-şi astfel înţelegerea. Printre ariile învăţării se numără arta, muzica, dansul, jocul de rol şi jocul de imaginaţie”. Astfel că încurajarea gândirii creative este o modalitate prin care cei mici pot explora cine sunt și prin care își pot găsi cu mai multă ușurință arii de interes, pasiuni pe care să le poată fructifica și valorifica.

Jocul are un rol important în educația copiilor şi este baza dezvoltării creativităţii. În primii ani de viaţă, creierul copiilor este asemenea unui burete – absoarbe informaţia fără întrerupere. Pentru ca această informaţie să fie cât mai de calitate şi pentru ca cel mic să îşi dezvoltate creativitatea este nevoie de libertate şi multă activitate recreativă.

Cercetătorii afirmă că stimularea creativităţii copiilor poate fi realizată prin trei elemente: un mediu creativ, o programă creativă şi profesori ce folosesc metode didactice creative.

Centrul educațional Creative Thinking a luat naștere din dorința de a le oferi copiilor un mediu prietenos, care să le stimuleze creativitatea, astfel încât aceștia să poată crește armonios, iar învățarea să se producă prin joc. Noi vrem să-i învăţăm pe cei mici CUM să gândească, nu CE să gândească.

În viziunea noastră, gândirea creativă stimulează capacitatea de a rezolva probleme și de a explora domenii noi. Aceasta aduce ingeniozitate și succes în dezvoltarea personală și educațională a copiilor. Credem că un copil care este încurajat să gândească creativ are mai mult respect de sine şi este mult mai motivat.

Încurajează-ți și tu micuțul să fie creativ!

Un copil creativ, este un copil fericit! 🙂

Psiholog Mihaela RadoslavAdaugă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.