De ce pregătire pentru grădiniță la CreativeThinking?

Intrarea în colectivitate este cu siguranță o etapă firească în dezvoltarea oricărui copil. Totuși, acomodarea cu această nouă etapă de viață presupune un proces unic pe care părinţii trebuie să îl trateze cu răbdare, înţelegere şi multă delicateţe.

Fiecare părinte își dorește cea mai bună educație pentru copilul său și un start pozitiv al acestuia în colectivitate. Știm cât este de important pentru părinți să-și lase puiul într-un loc în care să se simtă securizat emoțional, în care să vină cu drag, cu zâmbetul pe buze și în care să se dezvolte frumos și armonios.

De ce spunem că prima experiență în colectivitate este foarte importantă?

Din experiența noastră în lucrul cu copiii, am putut observa cât este de important ca prima experiență în colectivitate să fie una pozitivă, în acord cu nevoile și ritmul celor mici de adaptare. Copiii au nevoie ca primul spațiu social în care sunt integrați să fie unul securizant, prietenos, iar separarea de mami să se producă treptat, fără lacrimi și supărări. În funcție de această primă experiență pe care cei mici o au, ei își vor seta așteptările dar și modul de interacțiune pentru viitoarele contexte în care vor fi puși de-a lungul dezvoltării lor.

Ce se întâmplă de fapt la Pre Grădi?

Creative Thinking a creat un program educațional care să vină în întâmpinarea nevoilor celor mici, oferindu-le o integrare securizantă în mediul social și respectându-le propriul ritm de adaptare și acomodare.

Pre Grădi se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 3 ani și jumătate și este un program complex de integrare în colectivitate care îi pregătește pe cei mici pentru intrarea la grădiniță.

Instructori- psihologi experimentați în lucrul cu copiii

Formarea profesională în domeniul psihologiei a instructorilor este un factor important în crearea unei relații sănătoase, hrănitoare și benefice pentru cei mici, dar și pentru relația părinte-copil. În sala de curs fiecare copil este important, iar instructorii se adaptează în funcție de nevoile pe care aceștia le au, ajutându-i totodată să se simtă confortabil și în siguranță.

Triada părinte-copil-instructor

Pentru a-i putea ajuta pe cei mici să se dezvolte și să-și atingă potențialul maxim este important ca părinții să fie într-o strânsă legătură cu instructorii, să comunice în permanență și să se susțină reciproc. Părintele trebuie să încurajeze relaţia instructor-copil îndrumându-l pe cel mic spre el și prezentându-l ca fiind o persoană în care poate să aibă încredere și care îi poate oferi siguranță.
În acest sens, la Pre Grădi, noi meținem constantă legătura cu părinții oferindu-le feedback-uri, susținere și suport ori de câte ori aceștia au nevoie.

Învățarea se produce prin joc

Activitățile propuse în cadrul programului Pre Grădi se bazează pe joc, jocul fiind principala modalitate prin care cei mici învață și se dezvoltă la această vârstă.

Acomodare treptată

Unul dintre beneficiile programului Pre Grădi este acela că mami, tati, buni sau oricare alt însoțitor poate sta alături de cel mic în sala de curs sau pe hol atâta timp cât acesta simte nevoia.

Stimularea curiozității și a creativității

Credem cu tărie că un copil creativ este un copil fericit. Aceasta îl ajută să-și dea voie să simtă, să gândească, să se exprime liber și să creeze. Activitățile dar și jocurile pe care le pregătim pentru cei mici sunt special alese pentru a le stimula curiozitatea și creativitatea.

Program flexibil

Pre Grădi este un program flexibil, activitățile pe care noi le propunem se adaptează în funcție de nevoile pe care cei mici le au în sala de curs.

Activități diferite

Cei mici nu au timp să se plictisească în sala de curs și asta deoarece le aducem o varietate largă de activități, toate alese cu scop și sens. Fiecare activitate are în spate cel puțin două obiective cum ar fi: stimularea creativității și a curiozității, dezvoltarea motricității fine și a dexterității, antrenarea atenției și a memoriei etc.

Atingerea potențialului maxim

Experiența directă în sala de curs a copiilor cu tematica, cu materialele folosite, cu metoda abordată, dar și relațiile cu ceilalți îi ajută pe cei mici să-și dezvolte abilitățile emoționale, sociale, cognitive și creative, atingându-și astfel potențialul maxim.

Și tu îți dorești o altfel de educație pentru copilul tău?
Dacă da, atunci hai la CreativeThinking!

Schimbarea începe în primul rând cu tine! Fii un părinte responsabil și asigură-te că educația pe care i-o oferi puiului tău este în acord cu nevoile pe care acesta le are în fiecare etapă de dezvoltare.

Noi venim atât în întâmpinarea nevoilor copilului tău, cât și în întâmpinarea nevoilor tale ca părinte, cunoscând și înțelegând foarte bine provocările prin care treceți de-a lungul întregului proces de dezvoltare.

Te așteptăm la CreativeThinking să ne cunoaștem și să-i oferim împreună puiului tău, o educație cu scop și sens, o educație a viitorului!

Echipa CreativeThinkingComments
  1. Buna ziua. Va rugam sa ne lasati un nr. de telefon pe adresa contact@creative-thinking.ro la care sa va contactam pentru mai multe detalii. Multumim! O zi frumoasa!

  2. Buna ziua. Am o fetiță de 2 ani și 2 săptămâni și din septembrie o să înceapă creșa. Mi.as dori sa aflu mai multe despre ce presupune programul dvs, când se organizează, durată, costuri. Mulțumesc

Adaugă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.